Artiest Titel
   Artiest  Titel

Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden Variaworld

Download hier de PDF versie van onze algemene voorwaarden

Variaworld wil net als U van muziek genieten en zal samen met U als consument dit graag positief beleven.

Mocht er onverhoopt toch wat misgaan dan hebben wij hieronder een aantal spelregels. Hopelijk hoeven wij samen hier geen gebruik van te maken maar liever dan toch onze duidelijkheid hierin.

Laat u zeker niet afschrikken......Musiclovers for Musiccollectors

Privacy
Met de persoonlijke informatie die u aan ons verstrekt wordt strikt vertrouwelijk omgegaan. De gegevens blijven binnen ons bedrijf en worden niet vrijgegeven aan derden. De verkregen informatie wordt uitsluitend gebruikt voor het afhandelen van uw bestelling en voor het verstrekken van informatie over uw bestelling.

Algemeen
Door bij Variaworld een bestelling te plaatsen geeft u als consument te kennen dat u met onze algemene en betalingsvoorwaarden akkoord gaat. Afwijkingen op de algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

Prijzen
Alle prijzen op de website van Variaworld zijn inclusief het huidig geldende BTW tarief en exclusief verzendkosten. Over gebruikte artikelen wordt door ons BTW afgedragen volgens de margeregeling. Voor deze artikelen wordt geen BTW vermeld op de site. De prijzen op Variaworld zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Variaworld heeft het recht om de consument te informeren over prijsfouten. Indien u als consument niet akkoord gaat met de prijswijziging hebt u als consument het recht om de overeenkomst kosteloos te annuleren. Nabestellingen kunnen niet automatisch tegen dezelfde prijs worden geleverd.

Levering
Wij proberen brievenbuspost op werkdagen waarvan wij voor 16.00 uur de betaling van hebben ontvangen op dezelfde dag via TNT te versturen.

Pakketpost wordt normaal gesproken binnen één werkdag verstuurd via DHL of PostNL. Producten kunnen ook tijdens openingstijden in onze winkel gehaald worden. Dit dient u dan wel bij de bestelling kenbaar te maken. Uiteraard worden dan geen verzendkosten berekend.

Reclameren
Als het geleverde bij aflevering niet blijkt te voldoen aan hetgeen is overeengekomen behoort dit binnen drie dagen na levering aan ons te worden gemeld. Wij zullen dan met u in overleg gaan om te kijken hoe wij een en ander naar tevredenheid kunnen oplossen.

Betaling
Voor alle leveringen dient vooruit te worden betaald, tenzij nadrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen.
De betaling aan Variaworld kan gedaan worden d.m.v. een bankoverschrijving. Dit kan via de website of u kunt zelf een overboeking doen. Wanneer u via iDEAL betaalt is dit direct zichtbaar op onze rekening en kunnen we tot versturen overgaan. Wanneer u zelf de betaling via een overschrijving of internetbankieren regelt, worden de goederen verstuurd wanneer de betaling bij ons zichtbaar is. Ook is het mogelijk om de betaling via PayPal te doen.

Annuleren, retourneren
Indien uw bestelling nog niet is verzonden, kunt u binnen zeven dagen uw order kosteloos annuleren.
U bent als consument gerechtigd om het geleverde mits ongebruikt en ongeopend binnen acht dagen na levering te retourneren. Retourzendingen dienen in de originele verpakking, onbeschadigd en voldoende gefrankeerd verzonden te worden. U dient vooraf uw retourzending bij ons te melden via e-mail: info@variaworld.nl

Niet aangemelde zendingen worden niet vergoed. Variaworld behoudt zich het recht voor om niets of slechts een gedeelte van het bedrag terug te betalen wanneer het duidelijk is dat de producten reeds zijn gebruikt of na ontvangst zijn beschadigd. Uiteraard zullen wij dit in overleg communiceren.

Bij gedeeltelijke retourzending waardoor het orderbedrag onder de 50 euro (kosteloze verzendbedrag) komt, worden er verzendkosten in rekening gebracht. De ze worden verrekend met de terugbetaling.

Overmacht
Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan: alles wat daarover in de wet en jurisprudentie wordt bepaald, alsmede alle andere van buiten komende oorzaken waarop Variaworld geen invloed kan uitoefenen, en waardoor Variaworld niet in staat is de verplichtingen na te komen.